30 Ocak 2014 Perşembe

Ayfer Elmastaşoğlu - Büyük Altaylı

Dört kardeştiler ve dördü de usta futbolcuydu. En büyükleri Enver uzun yıllar İzmir’in Demirspor takımının formasını terletti. İkinci kardeş Nail uzun yıllar Altay’da oynadıktan sonra Altınordu’da futbolu bıraktı. Üçüncü kardeş Ayhan Altay’da parladıktan kısa bir süre sonra Galatasaray’a transfer oldu. Kardeşlerin en küçüğü Ayfer ise daima Altaylı olarak kaldı. Yirmi yıldan fazla formasını terlettikten sonra antrenör olarak da kulübüne hizmet etti. Altay’a hem oyuncu hem çalıştırıcı olarak Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşattığı gibi, ilk kez düştüğü 2. Ligden ertesi sezon 1. Lige çıkmasını sağladı. Efsane kelimesinin sıradan hale getirildiği bugünlerde o gerçek bir Altay efsanesiydi. Altaylı dostumuz Orhan Berent’le birlikte bu yaşayan efsaneyle futbolculuk ve antrenörlük günlerini, Altay’ın durumunu konuştuk.


Yazının güncellenmiş şeklini okumaya devam etmek için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

2 yorum:

  1. ayferin abileririni seyretmek kismet oldu ayferi yildizlarda seyrettim tam parladigi zamanlarda avrupaya gitmistim gorme imkanim olmamisti gazeteler den takip ettigim kadariyla begendiygim bir futbolcuydu abilri ayhan ve nail de iyifutbolculardi nemutlu seyretme imkanim oldu kendisine hayatta basarilar dliyorum selamlar.selahattin

    eski altayli.holandadan

    YanıtlaSil
  2. İbrahim Yüncü14 Kasım 2017 12:29

    İzmir'in Futbola ilgisi çok fazla idi o yıllar... Alsancak Stadının turnikelerinde saatlerce beklerdik maça gireceğiz diye.. Ayfer'in oynadığı Altay'ın kadrosu efsane gibiydi. Rakip takım üç büyükler de olsa korkarak gelirdi İzmir'e... Ayfer, hangi mevkide oynarsa oynasın aklı başında oyunu okuyan ve yöneten futbolcuydu. Efendi, sevgi, saygı dolu adam gibi adam denir ya Altay'ın bir şansı da Ayfer Elmastaşoğlu'dur.

    YanıtlaSil